Rullstolsförare

Bilar för dig som använder rullstol och vill köra själv

Person kör bil med joystick.

Att du använder en rullstol är inget hinder för dig som vill köra själv. Här nedan ser du olika lösningar i tre olika typer av bilar, MPV, Minivan och Minibuss.

Med våra lösningar klarar du dig helt utan hjälp när du ska ut och köra. Boka en rådgivningstid med oss på Bilanpassning i Staffanstorp.

Vi hjälper dig att välja rätt biltyp utifrån dina behov!

VW Caddy Active FlexiRamp

Någon kör in med elrullstol bak i bilen.

Ladda ner produktblad för VW Caddy Active FlexiRamp

Med rullstol kör du in i bilen via rampen, genom bakluckans öppning. Golvet är plant ända fram till förar- och passagerarplats. Golvsänkning i underhållsfritt kompositmaterial. Testad och godkänd för tung elrullstol.

Originalstolarna fram är löstagbara och kan enkelt och snabbt omplaceras i bilen eller flyttas ut ur bilen. Vill du köra bilen från rullstol eller sitta kvar i rullstol som passagerare kan du enkelt rulla ut originalstolarna. Stolarna bak i andra stolsraden, vrids enkelt ut när du behöver dem.

Bilen kan utrustas med VB luftfjädring för nivåreglering av bakaxel och sänkning av bilen vid ombordkörning, s.k. kneeling. Det innebär en ännu bekvämare inkörning för rullstolsburen person.

Volkswagen Caddy Maxi Paravan

Vi erbjuder Volkswagen Caddy Maxi som är golvsänkt ända fram till ratten.

Du öppnar bakluckan och fäller ner rampen med en knapptryckning på fjärrkontrollen, rullar fram till ratten och dockar in rullstolen i rullstolslåset. Spänn fast säkerhetsbältet och ge gas!

Som du ser kan man t.o.m. få plats med två rullstolar bredvid varandra i en anpassad Caddy Maxi om ni är två som sitter i stol och vill ut och åka!

Se fler bilder på Caddy Maxi Paravan på vår Facebooksida.

Kort om oss:

Varje år byggs över 250 bilar om av oss. Över 20 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder är ett bevis på kvalitet. Du är också välkommen att dra nytta av företagets kunnande.

Anpassa din bil hos Bilanpassning i Staffanstorp - Din fordonsanpassare i södra Sverige.