Barn i bilen

Barn i bilen

Barn med funktionsnedsättningar behöver ofta extra stöd för att få en bra sittställning i bilen.

Bilanpassning i Staffanstorp erbjuder er rad anpassningslösningar som kan hjälpa barn med särskilda behov, till exempel stabiliseringsbälten som kan kombineras efter individuella behov och passar i alla fordon som är utrustade med säten som har en öppning mellan sits och rygg.
Bältena kan med fördel användas i bilbarnstolar och tillsammans med bilkuddar. Stabiliseringsbälten är ett utmärkt komplement till det vanliga säkerhetsbältet.

Stabiliseringsbältet ger den upprätta sittställning som krävs för att det ordinarie trepunktsbältet ska fungera optimalt. Samtidigt slipper föraren oroas över att barn i bilen inte sitter säkert fastspända.
Bältessystemet har komforttestats på Väg- och Transport -forskningsinstitutet. Testerna visar att en person hålls fixerad i sätet vid en inbromsning från 90 km/h.

Bilbarnstolen Carrot 3

Bilbarnstolen Carrot

För barn med speciella behov har Bilanpassning i Staffanstorp ett intressant alternativ - Bilbarnstolen Carrot 3. Bilbarnstolen Carrot 3 kan justeras på längden i både sitt- och ryggdel för att kunna växa med barnet. Bilbarnstolen Carrot 3 ger barnet en säker och komfortabel resa!

Kombinationen av bilens bälte och stolens egna bilbälten ger hög säkerhet vid en eventuell kollision. Dessutom är stolen utrustad med ett mjukt bröststöd och justerbart 5-punktsbälte som håller barnet tryggt på plats. Ryggvinkeln kan justeras för att passa den egna bilen, vilket gör stolen extra stabil.

Ladda ner produktblad för Carrot 3

Bilanpassning i Staffanstorp har även bilstolar som är krocktestade och godkända enligt EU-standarder, för större barn och ungdomar. De kan fås med ett vridbart underrede för att underlätta i- och urstigning, och kan justeras så att de växer med brukaren. Bilstolen är lämplig för ungdomar upp till 170 cm:s längd med låg eller hög muskeltonus.

Större barn och ungdomar har även stor hjälp av transportrullstol som anpassas efter barnets längd då sittdynans längd går att ställa in efter hur mycket barnet växer. Transportrullstolen finns även som elrullstol med vårdarstyrning.

För att få in sätet i bilen används antingen ett vridbart bilsäte eller en bilsäteslyft. Med ett par enkla handgrepp flyttar du sätet med barnet tryggt sittande kvar från rullstolsunderredet till höger framsätesplats i bilen. Rullstolsunderredet förvaras i bagageutrymmet när det inte används.

Flicka i ett Carony säte leker med kompisar.

Behöver ditt barn en anpassning i bilen? Kontakta oss för en rådgivning där vi tillsammans kan utforma den anpassningslösning som passar ditt barn och din familj absolut bäst!

Nedan: Video Carony och GS säte

Kort om oss:

Varje år byggs över 250 bilar om av oss. Över 20 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder är ett bevis på kvalitet. Du är också välkommen att dra nytta av företagets kunnande.

Anpassa din bil hos Bilanpassning i Staffanstorp - Din fordonsanpassare i södra Sverige.

Erbjudande

Änglavakt 2.0

Om ditt barn hela tiden håller på och knäpper upp säkerhetsbältet är vår "Änglavakt" en räddare i nöden. Det är ett spänne som du sätter utanpå bältesspännet på fem sekunder och kan lika snabbt ta bort när ni är framme.

Bältet fastspänt med änglavakt